Nicholas-Davis Ionel, în turul secund din ATP Challenger de la București, Trofeul Țiriac-Năstase

Meciuri grele pentru jucătorii români în ziua a doua a tabloului principal de simplu la Trofeul Țiriac-Năstase, turneu ATP Challenger 80 găzduit de Centrul Național de Tenis al FRT din București.

Primul român care a intrat azi pe teren a fost Nicolae Frunză, beneficiar al unui Wild-card, care l-a întâlnit în primul tur pe Filip Horansky, un jucător din Slovacia clasat cu peste 450 de locuri mai bine în clasamentul ATP.

Diferența din clasament, însă, nu a fost evidentă și pe teren, iar Nicu a avut șanse reale în acest meci. A ratat o minge de set în primul set, când a servit la 6-5, pentru ca în setul secund să conducă cu 4-3, cu un break avans. Din păcate, lipsa de experiență și-a spus cuvântul, iar Nicolae Frunză a fost învins cu 7-6(3), 6-4.

Filip Cristian Jianu, venit la București după o săptămână în care s-a antrenat și a jucat pe hard în Cupa Davis pentru România, a avut probleme în meciul cu Dragoș Mădăraș, un jucător român care reprezintă Suedia și care jucase deja două meciuri în calificări. Filip a pierdut în două seturi, 4-6, 3-6, iar faptul că a jucat o săptămână doar pe hard l-a afectat și pe Marius Copil.

Compatriotul nostru, cel care a contribuit la toate cele trei puncte al României în meciul câștigat cu 3-1 în fața Portugaliei, a avut un adversar dificil, un ceh, Vit Kopriva, cap de serie nr. 7 la București. Acesta a reușit cu un break mai mult decât Marius în fiecare set și s-a impus cu 6-4, 6-4.

În fine, cel de-al patrulea meci al zilei cu români pe teren a fost cel în care s-au întâlnit chiar doi români, Nicholas-David Ionel și Ștefan Paloși. După un prim set foarte echilibrat, câștigat de Nicholas în tie-break, setul doi a fost unul foarte dezechilibrat și după aproape două ore de joc, Nicholas-David Ionel s-a impus cu 7-6(5), 6-1.

Tot azi a fost și ziua în care a jucat și Radu Albot, jucătorul din Republica Moldova, cap de serie nr. 2 la București. Acesta a avut nevoie de doar două seturi 6-2, 7-5, pentru a-l elimina pe croatul Nino Serdarusic.

Valentin Handro & Inforama

Related posts

Leave a Comment