Cluj-Napoca: Jaqueline Cristian a primit primul WILD CARD la Transylvania Open WTA250

0

Jaqueline Cristian (locul 111 WTA) a primit primul wild card de pe tabloul principal al Transylvania Open! Ea este astfel a treia jucătoare din România care intră pe main draw-ul turneului care va avea loc în 23-31 octombrie la Cluj, după Simona Halep și Irina Begu.

Ea a transmis și un mesaj organizatorilor și fanilor care vor veni la meciuri:

Sunt foarte fericită să mă întorc la Cluj, pe tabloul principal al turneului Transylvania Open. Am primit un wild card acordat de Patrick Ciorcilă (n.r. directorului turneului), căruia vreau să îi mulțumesc foarte mult. Sunt sigură că va fi un turneu frumos și, ca de obicei, foarte bine organizat. Vă pup și abia aștept să ne vedem!

De când a jucat ultima oară la Cluj, în august (la Winners Open a fost învinsă de cea care a câștigat turneul, Andrea Petkovic), Jaqueline n-a stat degeaba. Recent, ea a reușit prima ei semifinală într-un turneu WTA, la Nur-Sultan, rezultat care o recomandă cu siguranță pentru acest wild card pe un tablou care se anunță plin cu jucătoare de top. Și, judecând după reputația pe care Jaq și-o construiește în special în condiții de hard indoor, ea se anunță, la rându-i, o adversară grea pentru oricine la Cluj.

Dar să vedem de ce Jaqueline Cristian e considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din România – atât din punct de vedere al carierei avute la juniori, cât și a jocului, care e unul fără vulnerabilități evidente. Precum Gabriela Ruse, și cariera lui Jaqueline a fost una în care progresul s-a petrecut treptat, cu pași mici, dar siguri. Jaq a avut nevoie să-și găsească ritmul ei, dar când l-a găsit, ne-a arătat ce calități are.  

Jaqueline și-a făcut intrarea cu adevărat pe scena mare a tenisului în meciul de Fed Cup cu Rusia, chiar la Cluj, în 2020, când a învins-o în două seturi pe Veronika Kudermetova, locul 38 mondial la acel moment. Era o victorie tare importantă în contextul acelui meci – și chiar dacă România l-a pierdut, am avut șanse la victorie datorită lui Jaqueline. Și în mod clar acel rezultat a avut efecte excelente pentru moralul ei. 

Anul acesta, Cristian a juca una dintre cele mai importante finale a carierei, la Andrezieux-Boutheon (ITF, 60K), ca apoi să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg (WTA 500), unde a câștigat calificările, le-a învins pe tabloul principal pe Vera Lapko, Jelena Ostapenko și a fost învinsă cu greu de Svetlana Kuznetsova, în trei seturi. Ambele au fost turnee indoor.

La fel ca și recentul Nur-Sultan Open (WTA 250), unde Jaqueline a mai depășit un prag important prin calificarea în prima ei semifinală a carierei într-un turneu WTA, rezultat care a apropiat-o de intrarea în top 100 WTA. 

Valentin Handro & Inforama

Foto: Ramona Toderaș

About Post Author

Lasă un răspuns