Liga Națiunilor: Italia – Spania 1-2, Ibericii sunt în finală, după un meci „nebun”

0

Spania și-a luat revanșa în fața Italiei, la câteva luni după ce a fost învinsă în finala Euro 2020. Ibericii s-au impus cu 2-1 pe terenul italienilor, care se califică în marea finală. Totodată, e prima înfrângere a „squadrei azzurra” după 37 de partide.

Învingătorii au marcat prin Ferran Torres, în minutele 17 şi 45+2. Pentru Italia a înscris Pellegrini, în minutul 83. De la italieni a fost eliminat Bonucci, în minutul 42.

Luis Enrique a surprins şi a decis să înceapă din primul minut cu debutantul Gavi. Puştiul minune al Barcelonei a doborât un record istoric pentru reprezentativa Spaniei şi a avut o prestaţie foarte bună contra Italiei.

Spania a optat pe un 4-3-3 clasic, în care Ferran Torres a fost de cele mai multe ori, cel mai avansat om al echipei lui Luis Enrique. Înconjurat de jucători rapizi şi tehnici precum Sarabia şi Oyarzabal, atacantul lui Manchester City şi-a făcut excelent datoria. A marcat de două ori în primele 45 de minute, de fiecare dată, din pasele jucătorului de 70 de milioane de euro al lui Real Sociedad, Mikel Oyarzabal.

În primele 45 de minute, italienii nu au găsit cele mai bune soluţii pentru a bloca Spania. Cu Bernardeschi, Insigne şi Chiesa în ofensivă, naţionala lui Mancini s-a blocat între Pau Torres şi Aymeric Laporte, iar linia mediană nu a putut salva nimic în faţa maşinăriei de pase a spaniolilor. Când Bonucci a fost eliminat în minutul 42 după ce l-a lovit pe Busquets cu cotul, partida italienilor părea gata.

Torres a marcat imediat al doilea gol al său, iar Spania a controlat totul, mult mai uşor. Abia în minutul 83, Italia a început să aibă speranţe. Finalul s-a aprins în urma unei faze fixe la poarta italienilor, atunci când Spania a pierdut mingea, iar pe contră, Lorenzo Pellegrini a marcat din pasa lui Chiesa.

S-a terminat 2-1 pentru Spania care câştigă prima semifinală.

Acest eșec a întrerupt seria-record a Italiei, de 37 de partide fără înfrâgere (1.168 de minute). Ultima dată când italienii au pierdut a fost în 10 septembrie 2018, cu Portugalia. De atunci, au bifat 28 de victorii și 9 remize.

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns