CEREMONIA DE APRINDERE A FLĂCĂRII OLIMPICE BEIJING 2022, FĂRĂ SPECTATORI

0

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 își va începe călătoria din Olimpia Antică, urmărită doar de oficiali și invitați din cauza „pericolelor reprezentate de COVID-19”.

Ministerul grec al protecției cetățenilor a confirmat decizia afirmând într-o declarație: „Pericolele prezentate de COVID-19 au fost luate în considerare în decizii și în protocolul evenimentului”.

Ceremonia a avut loc pe 18 octombrie 2021, iar decizia de reducere a acesteia a fost luată după consultarea dintre minister, Comitetul Olimpic Elen și Comitetul de Organizare Beijing 2022.

Accesul la ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice, unde alături de Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic era așteptat și Katerina Sakellaropoulou, șeful statului elen, era oricum limitat. De obicei însă, spectatorilor li se permitea să urmărească a doua parte a Ceremoniei, după ce primul purtător primea Flacăra în Stadionul Antic de la Olimpia.

De asemenea, s-a renunțat și la tradiționala călătorie de o săptămână a Flacării prin Grecia. Flacăra Beijing 2022 va fi transportată direct la Atena, unde va arde pe Dealul Acropolei înainte de o scurtă predare către Comitetul de Organizatare a Jocurilor Olimpice de la Beijing, care vor începe pe 4 februarie anul viitor.

Este a patra oară când Ștafeta Olimpică a fost anulată. Prima dată, în 1948, războiul civil a forțat devierea Ștafetei către portul Katakolon, iar în 1984, Flacăra a fost transportată direct la Atena și apoi la New York după o dispută între autoritățile elene și Comitetul de organizare din Los Angeles cu privire la comercializarea Ștafetei Flăcării.

În 2020, deși Ceremonia de aprindere a Flăcării a avut loc fără spectatori pe Stadionul Antic din Olimpic, a fost planificată o călătorie completă în jurul Greciei. În cea de-a doua zi a Ștafetei însă, după ce o mulțime de oameni s-au înghesuit să vadă Flacăra purtată de actorul american Gerard Butler, organizatorii au solicitat anularea Ștafetei prin Grecia, ca măsură de precauție.

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns