US Open: Emma Răducanu – Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Sportiva cu origini românești a câștigat finala 2021 venind din calificări, fără set cedat

0

Emma Răducanu a învins-o pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, și a câștigat ediția 2021 a US Open.

Emma Răducanu a început perfect finala de la US Open și a câștigat primele două game-uri, al doilea pe serviciul advers. Leylah Fernandez a dat, însă, semne de revenire în game-ul trei, când a făcut rebreak-ul, confirmat în game-ul patru, pe care l-a câștigat și a egalat la doi.

Au urmat alte cinci game-uri echilibrate, în care fiecare sportivă și-a câștigat serviciul, dar Emma a reușit să se desprindă decisiv la 5-4, când s-a impus pe serviciul advers, ceea ce i-a adus primul set.

Emma Răducanu a început și setul doi cu game câștigat, însă ulterior Leylah Fernandez a trecut la controlul jocului și s-a impus în următoarele două game-uri.

De la 2-2, însă, Emma Răducanu a revenit în control, a dominat categoric schimburile și a câștigat următoarele trei game-uri. La 5-2, Leylah Fernandez a arătat că nu este dispusă să renunțe ușor la titlu și a făcut un game solid, pe care l-a câștigat, după ce a salvat două mingi de turneu avute de Emma Răducanu. Următorul game a fost unul dintre cele mai tensionate ale partidei. Leylah Fernandez se afla în control până la 30-40, când Emma Răducanu a avut nevoie de un time-out medical, pentru că sângera după ce s-a lovit cu genunchiul de suprafața de joc. Revenită după time-out, jucătoarea britanică a reușit să salveze două mingi de break și și-a fructificat șansa de a câștiga meciul în stil de mare campioană, cu as.

Emma Răducanu s-a impus, astfel, în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, și a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat. Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Emma Răducanu a devenit la doar 18 ani prima jucătoare din istorie care câștigă 10 meciuri pentru a cucerit trofeul de la US Open. Fata care a venit la New York cu un bilet de avion în buzunar cu data de 31 august a depășit calificările fără emoții și a dominat un turneu destinat în ultimii ani jucătoarelor cu mare experiență. De la Serena Williams nici o adolescentă nu a mai cucerit trofeul de la Flushing Meadows și niciuna nu a dominat US Open cum a făcut-o Emma Răducanu.

Valentin Handro & Inforama

Foto: USTA

About Post Author

Lasă un răspuns