Patrick și Ionel Pascotă – campioni pe 2 roți la Belgrad

Ultimele doua etape nationale si europene BMU de Viteza au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute pe circuitul Navak din Serbia. Clubul Motorsport Race Management Bucuresti a organizat acest concurs intre 11 si 12 septembrie 2021. In paralel cu cele doua competitii au fost organizate si etape din campionatul national sarb.

In Campionatul National de Viteza au concurat clasele: SBK, SSP, 300SSP, D1000, D600, Moto Clasic și Open.

In Campionatul European BMU au concurat clasele: SBK, SSP, 300SSP, 125SP, F1000, F600, MC250 si Open Special.

Sambata, 11 septembrie 2021, au avut loc etapa IX nationala si III balcanica a claselor Superbike, Supersport și SSP300. Manșele de antrenament au început la ora 08:00 și au continuat apoi cu calificările și cursele până după ora 18:00. Vremea a fost foarte bună în ambele zile de concurs, la start având sportivi din România, Serbia, Muntenegru, Austria și Bulgaria. Programul a suferit și sâmbătă și duminică mici modificări din cauza unor ieșiri în decor, din fericire fără urmări grave pentru niciunul dintre piloții.

Patrick Pascotă are numai 14 ani și a reușit să-și adjudece, după ultimele două etape a Campionatului Național de Motociclism Viteză, titlul de campion național al României al clasa de 300 cmc, dar și al Serbiei. În Campionatul European BMU, astfel Patrick a reușit să obțină tot cea ai bună clasare, dar și titlul de campion european BMU.

Cea mai populata grila a fost cea a clasei SSP300, acolo unde au luat startul și cei mai mulți piloți români. Aici merita remarcat clubul ACSRU București, care a înțeles să antreneze și aducă pe circuit și în Campionatul Național un număr mare de sportivi tineri și foarte tineri. Clasa a fost dominată și sâmbătă și duminică de sportivii din România, pe primele trei locuri urcând Alex Pahome (ACSRU), Patrick Pascotă (Pascotă Racing Team), și Dumitru Robertino (Elis Racing Team). Mai mult, Daria Gănescu (ACSRU), a urcat la rândul ei pe locurile cinci, respectiv patru.

Patrick Pascotă va mai avea o cursă în acest an, în Campionatul European Alpe Adria, în perioada 29-31 octombrie, la Cremona, în ultima etapă. Juniorul din Giroc are un avans de 26 de puncte pe prima poziție a clasamentului general.

La clasa Supersport, Ionel Pascotă dovedește încă o dată că vârsta nu este un impediment pentru a fi din nou și din nou cel mai bun. Acesta se impune autoritar în ambele zile de concurs la clasa Supersport, inclusiv în fața piloților din campionatul național sârb. Ionel Pascotă a reușit, asemeni fiului său, să câștige titlurile de campion național, atât al României, cât și al Serbiei, dar și pe cel de campion european BMU.

 ”Sunt fericit pentru mine, dar sunt extrem de fericit și încântat de realizările lui Patrick, care nu ne amăgește deloc. Sper din tot sufletul ca ultima etapă a Campionatului European să-i aducă cel mai important trofeu din cariera sa, să reușească să atingă performața mea: aceea de a deveni campion european. Ar fi al doilea român care ar reuși asta, după tatăl său, și m-ar face extrem de mândru”, spune Ionel Pascotă.

Vlad Neaga termină sâmbătă pe locul patru în clasamentul general al clasei Superbike. Duminică însă acesta face o cursă mult mai curajoasă și reușește după o luptă strânsă cu Milen Georgiev să urce pe locul doi la general.

Si sâmbătă și duminică piloții români au urcat pe podiumul clasamentului general de la Moto Clasic. Sâmbătă, Doana Florin urcă pe locul doi, iar Beleiu Alexandru pe trei. Duminică, 12 septembrie 2021, Florin repetă performanța locului secund, iar pe trei se clasează Lucian Popoviciu.

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns