E vestea tristă a începutului de săptămână. E doliu în presa sportivă din România. Jurnalistul Horia Alexandrescu a încetat din viață în această dimineață, la vârsta de 74 de ani.

Tristul anunț a fost făcut de fiica acestuia, Anca, într-o postare scurtă pe Facebook: „Tata a plecat…”

Regretatul nostru coleg era internat în spital, confruntându-se de mai multă vreme cu o boală gravă.

„Dumnezeu să-l odihnească pe Horia! A fost ca fratele meu. Nu pot să cred că s-a dus acum la stele. Condoleanțe familiei sale”, a transmis Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.

„S-a dus după… Ivan (n.r. – Ivan Patzaichin). Dumnezeu să-l ierte”, a afirmat Cătălin Cîrnu, de la Radio România Actualități.

Născut la data de 9 aprilie 1947, Horia Alexandrescu a fost jurnalist, director și fondator al mai multor ziare de după 1989. A ocupat și funcția de președinte al Fundației Române pentru Jurnalism. Ziarist la cotidianul “Sportul” și la “Scânteia tineretului” înainte de Revoluția din Decembrie 1989,  scriitor și realizator de emisiuni TV, Horia Alexandrescu a înființat, după 1989, publicațiile “Curierul Național” și “Cronica Română”. Autor al mai multor cărți, Horia Alexandrescu a scris și “Steaua, campioana Europei”, volum dedicat câștigătoarei Cupei Campionilor Europeni din 7 mai 1986, de la Sevilla.

În 2004 a realizat şi a moderat “„Cafeneaua politică” la TVR.

De-a lungul activității sale, Horia Alexandrescu a scris mai multe cărți despre sport. În 2018 a fost premiat de Asociația Presei Sportive din România pentru volumul „Olimpiadele lui Zappa”.

Asociația Presei Sportive și redacția deplânge dispariția reputatului jurnalist Horia Alexandrescu și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns