Liga 2: Ripensia UVT-Astra 2-1, prima victorie pe teren propiu

Etapa a 6-a din Liga 2 / sâmbătă, 11 septembrie, stadionul ”Electrica”

Ripensia a jucat bine și s-a impus acasă cu 2-1 în fața celor de la Astra. echipă ce are în continuare o linie de clasament negativă, din cauza depunctărilor. Oaspeți au reușit, chiar și așa, să deschidă scorul, prin Tiberiu Giuroiu, dar apoi, bănățenii au revenit pe tabelă prin golurile lui Alexandru Piftor și Mihai Ene.

Astra a început curajos meciul, în ciuda situației sale din clasamenutul cu penalizări. În minutul 9, după un corner bine bătut, Tiberiu Giuroiu înscris cu capul în poarta lui Ionuț rus. Cu gol primit, Ripensia a fost din nou echipa reactivă și a început să domine ea meciul. Astfel, roș-galbenii au avut ocazii, cu toate că nici oaspeții nu au încetat să fie periculoși. Golda a avut o bară, după ce a trimis cu capul, iar mingea a căzut pe transversală, iar apoi, a fost rândul lui Mitrov să timită în bara laterală. Până la urmă, a venit și primul gol. În minutul 33, tot Mitrov a șutat la poartă, Moroz a respins, air Piftor a fost pe fază și a marcat golul de 1-1.

În repriza secundă, tot Mitrov a fost la originea marcării celui de-al doilea gol. Tânărul fotbalist a trimis o pasă în diagonală excelent, pentru Mihai Ene, din propria jumătate. Colegul său a scăpat singur spre propria poartă, în contextul în care apărarea oaspeților era foarte sus în teren, și a reușit să-l învingă pe Moroz. Au fos și momente de derută la meci, după 2-1. Dragoș Gheorghe a resimțit pe deplin o ciocnire de un adversar, iar ambulanța a și intrat pe teren, însă jucătorul și-a revenit până la urmă. Astra a mai fost periculoasă mai ales la fazele fixe bătute de Grecu, în timp ce la Ripensia a intrat Ernest, care a încercat să-și pună calitățile în valoare, dar nu a reușit să înscrie.

Ripensia UVT:  I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Coulibaly (cpt.), Vidrăsan – Piftor (Andr. Macrițchii 85’), Mih. Ene (Ernest 71 ‘), Mitrov (Rz. Morariu 85’) – Golda (, Mih. Ion 76’)

Astra: Moroz – R. Zamfir, D. Vasilescu, Tib. Giuroiu, Riza – Gab. Șerban, Buliga (Adeshina Fatai 63’) – Dr. Gheorghe (Pinescu 90+2’), Rob. Grecu, C. Danciu (Dumitrașcu, 63’)– Cl. Dragu (cpt.)

Cosmin Petruescu și-a felicitat elevii pentru primul succes din campionat acasă

Transmit felicitări băieților. Au fost admirabili, și nu aș vrea să mă refer doar la jocul de astăzi, mă refer la tot ce au trăit în această săptămână. O săptămână importantă pentru clubul Ripensia, cu o calificare în Cupă și prima victorie pe teren propriu. Îîi felicit pe toți, pentru modul cum au gesitonat aceste două meciuri. Nu pot decât să mă declar un antrenor fericit, pentru că jocul de astăzi este o consecință a munci pe care am depus-o în ultima perioadă. A fost o săptămână cu dorință, nu presiune. Ne-am dorit foarte mult două rezultate pozitive și iată că au venit. Cu atât mai mult cu cât după meciul de la Steaua, în care din punct de vedere al rezultatului și al jocului pe faza ofensivă nu am fost foarte inspirați ne-am dorit un joc cât mai rapid. A venit acea pauză și ne doream foarte mult să demonstrăm că nu aceea este fața noastră, a Ripensiei în plan ofensiv. Mă bucur că am avut posibilitatea astăzi de a înscrie de două ori. Am avut alte câteva situații de a marca. Acum probabil că unii se vor găsi să spună că am câștiga împotriva Astrei, o echipă de copii, dar să nu uităm că Astra înaintea acestui joc era în fața Ripensiei în clasament, din punct de vedere al numărului de puncte acumulate pe teren. Îi felicit pe băieți, iar atunci când au meritat să le atragem atenția asupra lucrurilor pe care nu le-au făcut tocmai bine am făcut-o. De data aceasta, îi felicit”, a spus ”Conferențiarul”.

Florin Stîngă, antrenorul Astrei, a spus că la clubul retrogradat din prima ligă, în această perioadă planurile sunt de reconstrucție

Am întâlnit un adversar care a avut o atitudine bună, care și-a dorit, cred, mai mult ca noi victoria. Noi, din păcate, suferim din cauza faptului că facem multe greșeli individuale. Mă aștept la lucrul acesta din cauza faptului că am mulți jucători tineri și care vor avea tot timpul oscilații în evoluția lor. Asta e, învățăm din greșelile pe care le-am făcut. Mergem mai departe. Încercăm să construim o echipă frumoasă și să practicăm un fotbal bun, care să ne ducă la progres. Sunt jucători tineri, care nu au experiență, după aceea ma primit golul doi. E clar că au căzut din toate punctele de vedere. Nici de pe bancă nu pot să vin cu ceva mai bun decât ce am în teren, pentru că avme un lot restrâns și jucătorii noștri sunt tineri sau foarte tineri. Asta e situația. Nu e greu. Copiii vor să învețe, fac greșeli e normal, nu sunt supărat pe ei. Îmi pare rău, căci cu un rezultat pozitiv ar fi avut un moral mult mai bun. Așa, va trebui să lucrez la moralul lor și să el dau încredere”, a declarat Stîngă.

Valentin Handro & Inforama

Foto: Sebastian Tataru

Alte știri

Leave a Comment