2018: Săptămâna europeană a sportului în România la ediţia IV

Federația Română Sportul pentru Toți (FRSpT) organizează, în perioada 23-30 septembrie, o serie de evenimente care marchează Săptămâna europeană a sportului în România, ediţia IV, eveniment cofinanţat de programul Erasmus + al Uniunii Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Astfel, în Capitală și în peste 20 de județe ale țării vor avea loc circa 200 de evenimente sportive, la care vor participa nu mai puțin de 35.000 de persoane de toate vârstele.

Duminică, 23 septembrie, între orele 12.00-16.00, în Parcul Crangasi,din Sectorul 6 al Capitalei s-a desfasurat evenimentul de deschidere al proiectului. Săptămâna Europeană a Sportului a debutat cu dansuri majorete, dansuri moderne, demonstraţii karate, activităţi sportive, de aerobic, gimnastica artistica, dans tiganesc, arte martiale, fotbal. Programul a fost implementat de Federația Română Sportul pentru Toți (FRSpT), Asociatia Municipala Sportul pentru Toti Bucuresti, Clubul Sportiv Boom Boom, Clubul Sportiv Educational Olimpic Triumf, Clubul Sportiv Scolar nr 2, Club Sportiv WUDAO, Asociatia Club Sportiv Orasenesc Viitorul.

Se estimează că anul acesta Săptămâna europeană a sportului va reuni, în 32 de țări, peste 9 milioane de participanți la mai mult de 26.000 de evenimente. “Saptamana Europeana a Sportului” este o initiativa exclusiv europeana, demarata de unitatea sportiva a Comisiei Europene, sub conducerea comisarului Tibor Navracsics.
Implicarea coordonatorilor nationali, a partenerilor europeni, a membrilor nationali si a organizatorilor care promoveaza Campania #BeActive , este esentiala pentru succesul acestei campanii.

Related posts

Leave a Comment