UTA – Universitatea Craiova 1-2: Runda a 13-a cu ghinion pentru gazde, oltenii detronează FCSB din fruntea clasamentului

Universitatea Craiova a revenit pe primul loc în campionat, după victoria de la Arad, scor 2-1 în dauna celor de la UTA.

etapa 13 liga 1 uta vs craiova pe 14 decembrie 2020

Universitatea Craiova a demarat perfect meciul de la Arad. Alexandru Cicâldău a deschis scorul în minutul 13 cu un șut superb din marginea careului, la care mingea l-a ocolit pe portarul Iacob și s-a oprit în plasă. UTA a egalat după doar nouă minute, prin Buhăcianu, care l-a păcălit pe Bancu la o lovitură de colț și a trimis cu capul la colțul scurt. Pigliacelli nu a avut reacție și gazdele au egalat.

Oltenii au revenit în avantaj în minutul 26, când Mamut l-a lansat pe Ofosu pe contraatac. Jucătorul adus de la Botoșani a plecat de la centrul terenului, a ajuns până în careul advers, l-a driblat cu eleganță pe Roumpoulakou, după care a șutat cu calm în plasă, pentru 2-1.

Laszlo Balint a forțat după pauză prin introducerea lui Alex Ioniță în locul lui Denis Rusu, care a fost ținut în șah de Ștefan Vlădoiu. Cu toate acestea, introducerea lui Ioniță nu a adus un plus în jocul gazdelor. Oltenii au închis jocul cu trecerea timpului, având 2-1 pe tabelă, în timp ce UTA a avut un joc greoi, fără idei, care nu a semănat cu ce am văzut în prima parte.

UTA a terminat meciul în zece oameni, după ce Alexandru Benga a fost eliminat direct de Marius Avram în minutul 86.

S-a terminat 2-1 pentru Universitatea Craiova, care revine pe locul 1, după 13 etape. Cu două etape rămase din 2020, Craiova mai are de înfruntat FCSB și CFR Cluj. Oltenii au 31 de puncte, FCSB are 30 de puncte, iar campioana en titre are 27 de lungimi.

Stoia Iustin

Related posts

Leave a Comment