La multi ani, Andreea Dospina Zanfir si Mihaela Ilie!

0

Andreea Dospina Zanfir și Mihaela Ilie (31 ani), gemenele care au pierdut şirul medaliilor câştigate la tenis de masă, fac parte, de curând, din garda nouă de antrenori. Campioane la seniori, cu echipa, legitimate şi la cluburi din Serbia şi Franţa, nu dau pe nimic Romania, unde de nici un an selectează şi pregătesc, speră ele, viitoarea serie de campioni.

Fac tenis de masă de mai mult de 20 de ani. Surorile joacă tenis de masă de la 7 ani, iar palmaresul fiecăreia este atât de bogat încât au pierdut şirul medaliilor câştigate. O vreme, medaliile şi diplomele, dar şi articolele decupate din ziare, au fost strânse cu sfinţenie de mama campioanelor. Anii au trecut, iar la un click distanţă găseşti sute de rezultate căutând „Andreea Dospina“ sau „Mihaela Dospina“. Nu mai sunt copilele de altădată, un pic sfioase, zglobii, mereu pe fugă spre sala de antrenament. Sunt două femei superbe, blonde, înalte.

Andreea Dospina, astăzi Zanfir (patru medalii la campionatele europene – aur, argint, bronz, 18 medalii la campionatele balcanice de juniori şi tineret – aur, argint, bronz, două participări, cu locul 7, la campionatele mondiale, numeroase medalii la campionatele naţionale şi competiţii de tot felul), antrenează la CSM Slatina. Este campioană, alături de Mihaela şi de o altă slătineancă campioana europeană Adina Diaconu, la seniori, cu echipa ACS Dumbrăviţa, clubul care fiinţează în cea mai bogată comună din România. În Slatina, Andreea pregătește copii si juniori care sa ne reprezinta in ziua de azi la Centrul Olimpic si loturile nationale.

Mihaela Dospina, după căsătorie Ilie (două locuri I la balcaniada de juniori, locul I la balcaniada de tineret, locul 5 pe echipe la campionatul european, în sferturile de finală la dublu feminin la campionatul european, multiplu medaliată cu aur, argint, bronz în campionatul naţional de juniori, campioană naţională, cu echipa, la seniori) joacă pentru ACS Dumbrăviţa.

Cele două fete, care seamănă ca două picături de apă, îşi amintesc zâmbind de începuturi. Au intrat în sală la 7 ani, după ce doamna antrenoare Felicia Coneschi a venit la şcoală, la „Eugen Ionescu“, pentru selecţii.

„Am început la 7 ani, din clasa I. Eram toată clasa, treizeci şi ceva. Prin clasa a IV-a rămăsesem noi două şi doi băieţi, băieţii au renunţat la generală. N-a fost uşor, din clasa a V-a făceam câte două antrenamente pe zi, 4-5 ore. Au fost profesori care ne-au înţeles efortul, au fost şi alţii care ne-au înţeles mai puţin. Munceam mult în sală, făceam zile întregi pe drum mergând la concursuri, cu maşina, lucrurile nu erau nici pe departe la fel de simple ca astăzi, când ajungi cu avionul peste tot“, îşi aminteşte Andreea.

Altceva poate s-au gândit, în adolescenţă, că ar putea face. „Nu ştim, probabil cât încă mai eram în şcoală să mai fi visat, aşa… Poate când ne era foarte greu… Dar la tenis n-am renunţat niciodată şi drumul ăsta a devenit din ce în ce mai evident, pe timp ce creşteam. Asta ştim să facem cel mai bine, pentru asta ne-am pregătit la facultate, am continuat cu master-ul, din asta ne câştigăm  banii. Poate mai jucăm câţiva ani, dar se va sfârşi. Lucrurile se vor aşeza“, spun surorile.

Cum sarbatoritele de azi sunt personalitatii originale, harnice, ambitioase, este de asteptat ca multe cadouri ori felicitari sa fie speciale sau inedite. Eroinele zilei sunt născute sub zodia Balanței, au studiat educatia fizica si sportul in Craiova la ciclul de licenta. Din pacate astăzi cele două surori nu pot să celebreze împreuna aniversarea comună, Andreea fiind in izolare la Slatina.

Pe data cand au venit pe lume, In ziua de 18 octombrie întreaga planetă sărbătorește Ziua Brioșei cu Ciocolată, acest desert ce vine în tot felul de forme și culori și care este atât de bun, un răsfăț culinar numai bun pentru aniversare.

Asadar dintre sarbatoritele lunii octombrie, azi este aniversare dublă pentru gemenele Andreea Dospina Zanfir si Mihaela Ilie

din partea colegilor din APSR – Asociația Presei Sportive din Romania si nu numai

Cine-i nascut in octombrie

Sa se ridice sus

Sa bea paharul pana la fund

Mersi, mersi, stai jos

novi sad 3rd round ettu kup women 2016
game FENYVESI vs DOSPINA

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns