Pe final de joc SCM Timișoara pierde la un punct duelul cu piteștenii

0

De un meci foarte intens și foarte interesant au avut parte spectatorii de la sala Constantin Jude, în prima apariție a „Leilor din Banat” în Liga Națională, sezonul 2021-2022. Gazdele au cedat la un punct, 73-74, duelul în fața bronzului din sezonul trecut, FC Argeș, după un joc al cărui rezultat îl puteau întoarce în minutele de final.

Timișoreni au luat un start foarte bun – 17-3, minutul 6 – dar de la 20-7, piteștenii au realizat un run de 10-0 în mai puțin de un minut, echilibrând partida. Spre finalul sfertului al treilea, violeții din Pitești au condus cu 12 puncte (62-50), pentru ca SCM Timișoara să revină pe final, să aibă ultimul atac și ultima aruncare, însă mingea nu a trecut prin inel.

Formația învingătoare a avut patru baschetbaliști în double-digits: Mladen Jeremic (22 de puncte), Tudor Gheorghe (14 puncte), Goran Gajovic (11 puncte) și Nikola Jevtovic (11 puncte).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Darrion Strong (19 puncte), Ivan Lilov (19 puncte) și Nikola Gajic (13 puncte).

Rugat să vorbească despre talia și gabaritul superioare ale vizitatorilor, antrenorul timișorean Dragan Petricevic a comentat partida în stilul său savuros:

„Talia și gabaritul au însemnat foarte mult, dar dacă noi marcam ultima aruncare, atunci nu ar mai fi contat nimic. Puteau ei să aibă toți zmeii din Casa de Papel, puteau fi cinci Tokyo acolo și nu mai aveau ce face dacă noi am fi înscris. Asta e important, că am avut șansa victoriei. Poate că o să vă enervez, însă voi repeta mereu că nu vreau să fiu negativist, vreau să fiu pozitiv și cred că au existat și multe lucruri pozitive”

Dragan Petricevic se află la al zecelea sezon la cârma Timișoarei. A venit aici în 2007 și a construit echipa frumoasă ce a cucerit Cupa României în 2010 și a jucat alte câteva finale de Cupă și de campionat. A plecat în 2011, dar a revenit în 2013 și a mai câștigat o Cupă a României, în 2015.

Al treilea mandat a început în 2019 și va continua… duminică, atunci când SCM Timișoara joacă pe terenul lui Dinamo București, de la ora 17,15, în etapa a III-a din Liga Națională de baschet masculin.

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns