CSM CSU Oradea, victorie confortabilă cu CSM Târgu Jiu

0

CSM CSU Oradea a depășit CSM Târgu Jiu, scor 89-70, într-un meci din cadrul etapei a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida s-a desfășurat marți (05.10), la Arena Antonio Alexe. Bihorenii s-au impus fără prea mari emoții în sala proprie.

Roș-albaștrii s-au desprins la peste zece lungimi din prima secvență. Alex Gavrilovic a ieșit la rampă, acesta marcând 18 puncte în primele 20 minute de joc. Formația gorjeană a reacționat după startul dificil și s-a apropiat la 21-17, după zece minute de joc.

Orădenii s-au desprins de mai multe ori pe tabela de marcaj, însă vizitatorii au reacționat de fiecare dată. Remarcabilă a fost prestația lui Octavian Ilie, juniorul echipei gorjene. Acesta a înscris 11 puncte, incluzând un coș pe sirenă prin care a strâns la 43-35 după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a demarat echilibrat. Formația gorjeană s-a apropiat la o singură posesie, scor 47-44. Jocul în spațiul de trei secunde al orădenilor a fost productiv, echipa antrenată de Cristian Achim având un avantaj de 20 puncte marcate din zona vopsită la finalul întâlnirii. Echipa din Târgu Jiu a jucat dezinvolt și s-a menținut aproape, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 65-56.

Ultimul act a consemnat un joc de excepție pentru Cătălin Baciu în faza ofensivă, dar și la recuperare. El a dominat această zonă de teren și a contribuit din plin la mărirea ecartului. Diferența a trecut de 20 puncte, iar la finalul jocului au fost trimiși în teren jucătorii mai puțin utilizați.

Alex Gavrilovic a totalizat 24 puncte, 5 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 20 puncte, 8 recuperări, iar Dovis Bickauskis și Kris Richard au totalizat câte 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Stefan Glogovac a reușit 18 puncte, 5 recuperări, iar Porter Troupe a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive pentru formația gorjeană.

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns