Victorie dulce pentru SCM Poli, contra Sucevei

„Noua Timișoara” a obținut prima victorie într-un meci oficial, în etapa a III-a a Ligii Zimbrilor. Handbaliștii alb-violeți au trecut cu 33-28 (17-13), acasă, de CSU din Suceava, într-un meci în care au condus vreme de 57 de minute.

Începutul de partidă a fost echilibrat. Vizitatorii au condus o singură dată (2-1, minutul 4), dar apoi s-a făcut 8-5 (min. 14) și chiar 15-9 (min. 23), pentru formația viola, la primul gol marcat la seniori de Ianus Dumitrescu.

După câteva eliminări în rândurile echipei noastre, la jumătatea jocului diferența s-a redus la patru goluri. Seria excluderilor a continuat în primele secvențe ale părții secunde – la un moment dat Timișoara a avut cinci eliminări, iar Suceava niciuna – astfel că jucătorii de la CSU s-au apropiat la 21-20 (min. 39), după trei goluri înscrise de Alin Roșu.

„A fost cel mai dificil moment al partidei, deoarece echipa ce revine are un ascendant moral. S-a văzut însă că nu am cedat, pentru că dacă ajungeau să treacă peste noi, puteau fi probleme. Ne bucurăm că am gestionat bine momentul”, a spus golgeterul bănățean, Marius Sadoveac, el însuși eliminat de două ori la finalul primei reprize, motiv pentru care nu a mai jucat în apărare, în partea a doua.

De la 21-20, golurile lui Sadoveac și Csog, dar și un șapte metri irosit de vizitatori, au refăcut diferența, după care echipa noastră s-a desprins în câștigătoare, grație și paradelor lui Răzvan Szopka.

„Sunt extrem de bucuros în special pentru băieți, pentru că și-au dorit extraordinar de mult această victorie. Am muncit pentru ea, au fost săptămâni întregi de muncă grea, zi de zi, iar astăzi, cu o apărare exemplară am adus prima victorie. Sper ca aceasta să fie ca o descătușare și să aducem cât mai multe puncte din viitoarele meciuri”, a spus Horvath Attila, antrenor principal,

Marcatori SCM Poli: Sadoveac 12 goluri (din 12 aruncări!), Csog 7, Fenici 3, Cîmpan 3, Dumitrescu 3, Cristescu 2, Păiuș, Bote, Bordeanu 1. Adrian Tîrzioru a fost cel mai bun marcator al Sucevei, cu 7 reușite.

Etapa viitoare, Timișoara va juca tot acasă, duminică, 26 septembrie, de la ora 11,00, cu CSM București.

Valentin Handro & Inforama

Alte știri

Leave a Comment