Cinci jucători din România, pe tabloul principal al turneului ATP Challenger de la București, Trofeul Țiriac-Năstase

Nu mai puțin de cinci jucători români sunt prezenți pe tabloul principal de simplu al turneului ATP Challenger 80 de la București, Trofeul Țiriac-Năstase, iar în calificări regăsim alți trei compatrioți.

Astfel, direct calificat pe tabloul principal de simplu, Marius Copil joacă în primul tur împotriva unuia dintre favoriți, Vit Kopriva, din Cehia, cap de serie nr. 7, în vreme ce Filip Cristian Jianu, de asemenea calificat direct pe tabloul principal, trebuie să mai aștepte până când va afla cu cine joacă, pentru că adversarul lui vine din calificări.

Doi dintre cei trei români de pe tabloul principal care au primit câte un Wild Card vor fi adversari în primul tur, în condițiile în care în urma tragerii la sorți s-a decis că Nicholas-David Ionel îl va întâlni pe Ștefan Paloși.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Frunză, care a primit al treilea Wild Card, acesta va juca împotriva unui jucător din Slovacia, Filip Horansky.

Favoritul principal al turneului ATP Challenger 80 de la Centrul Național de Tenis al FRT din București este italianul Stefano Travaglia, în vreme ce favoritul nr. 2 este Radu Albot, din Republica Moldova.

Trei români joacă duminică în Calificări

Duminică sunt programate să înceapă meciurile din Calificări, cu trei români implicați în cele opt partide.
Astfel, de la ora 10.30, pe Terenul Central, Sebastian Gima îl va întâlni pe favoritul nr. 4, francezul Calvin Hemery, iar după meciul lor va intra pe teren Vlad Dancu pentru partida cu favoritul nr. 3, Julian Ocleppo, din Italia.

Meci foarte greu și pentru Alexandru Coman, cel de-al treilea jucător român care a primit un Wild-Card în Calificări, și care va juca împotriv favoritului nr. 1, un alt italian, Raul Brancaccio.

Trofeul Țiriac-Năstase este un turneu ATP Challenger 80 organizat de Federația Română đe Tenis în parteneriat cu Fundația Olimpică Română și cu Fundația Ion Țiriac.

Valentin Handro & Inforama

About Post Author

Lasă un răspuns