Patru medalii obținute pentru România la Campionatul European de Tir cu Arcul

La competiția desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Porec, în Croația, tricolorii au câștigat 4 medalii: 2 aur, 1 argint și 1 bronz. Toate în întrecerea juniorilor.

Astfel, echipa feminină de junioare, în componența Andreea Albu, Beatrice Miklos și Elena Topliceanu, a devenit campioană europeană. Româncele, antrenate de Viorel Habian și Cezar Alexandrescu, au fost urmate pe podium de echipele Italiei și ce a Marii Britanii.

Beatrice Miklos a devenit campioană europeană de junioare la recurve, divizie olimpică, după o finală dominată în fața slovenei M.Obljubek. Bronzul i-a revenit croatei T.Kovacic.

În aceeași competiție, Mădălina Amăistroaie, participantă la JO Tokyo 2020, a terminat pe locul 5.Argintul delegației României a fost câștigat de Mario Țîmpu la recurve juniori. Deși a avut același punctaj cu adversarul său, el a fost învins în finală de cehul Hermanek. Bronzul a fost cucerit de M.Balsamo, Italia.

Elena Topliceanu a câștigat medalia de bronz la barebow. Românca a fost întrecută, în ordine, de italianca Meloni și britanica Morton.

Cu cele 4 medalii, 2 de aur, 1 argint și 1 bronz, România a terminat competiția pe locul 5 în clasamentul pe națiuni.

Valentin Handro & Inforama

Related posts

Leave a Comment